Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τα Καλύτερα του 2010



Μετά από ακόμη μια εξεταστική, μετά τις λίγο πολύ αναμενόμενες βραβεύσεις σε Όσκαρ και BAFTA και με την καινούρια κινηματογραφική σεζόν να έχει αρχίσει, ήρθε η ώρα να κάνουμε τη δική μας σύντομη αναδρομή (έστω και 2 μήνες μετά την αλλαγή του χρόνου) στα καλύτερα του 2010, όπως εσείς τα ψηφίσατε. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και ελπίζω σε μεγαλύτερη σε επόμενες ψηφοφορίες. Μην χρονοτριβούμε λοιπόν!

Καλύτερη Ανάρτηση 

1) Αφιέρωμα: Stanley Kubrick  9 ψήφοι  26.47%
2) Αφιέρωμα: Alfred Hitchcock  7 ψήφοι  20.59%
3) Αφιέρωμα: Al Pacino  6 ψήφοι  17.65%
4) Αφιέρωμα: Humphrey Bogart  4 ψήφοι  11.76%
5) A Christmas Carol  3 ψήφοι  8.82%
6) The Shining  3 ψήφοι  8.82%
7) Αφιέρωμα: Peter Sellers 1 ψήφος  2,94%
8) Stranger Than Fiction  1 ψήφος  2,94%
Σύνολο ψήφων: 34


Περιμένα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, λόγω της ανταπόκρισης που είχε η ανάρτηση, όταν την ανέβασα. Δε θέλω να συγκρίνω καμία από τις αναρτήσεις, καθώς όλες τις έγραψα με την ίδια διάθεση. Σαφώς από τις αρχικές μέχρι τις σημερινές υπάρχει μεγάλη διαφορά ως προς την έκταση και το περιεχόμενο, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί κι άλλες φορές. Όπως όμως έχω ξαναπεί, προσπάθω για το καλύτερο δυνατό. Το e-mail ή τα σχόλια είναι ανοικτά και οι όποιες ιδέες ή προτάσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες. Διάθεση υπάρχει, ταινίες πάρα μα πάρα πολλές, επομένως το ταξίδι συνεχίζεται...

Καλύτερη Κωμωδία

1) Due Date  10 ψήφοι  34.48%
2) Four Lions  3 ψήφοι 10.34%
3) Get Him To The Greek  3 ψήφοι  10.34%
4) Date Night  2 ψήφοι  6.9%
5) Easy A  2 ψήφοι  6.9%
6) Grown Ups  2 ψήφοι  6.9%
7) Hot Tub Time Machine  2 ψήφοι  6.9%
8) The Other Guys  2 ψήφοι  6.9%
9) Cyrus  1 ψήφος  3.45%
10) Kick-Ass  1 ψήφος  3.45%
11) Youth In Revolt  1 ψήφος  3.45%
Σύνολο ψήφων: 29


Αν και η συγκεκριμένη κωμωδία έπαιξε στους κινηματογράφους προς το τέλος του χρόνου, φαίνεται ότι ήταν αρκετό, προκειμένου να της δώσετε την πρώτη θέση. Με τον Robert Downey Jr. σε ένα ακόμη κωμικό ρόλο (με αυτόν του Kirk Lazarus στην ταινία Tropic Thunder να είναι ο καλύτερος κωμικός του ρόλος για μένα) και τον δικό μας Zach Galifianakis να προσφέρει για άλλη μια φορά γέλιο, η ταινία ήταν όντως από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς. Και λέω από τις καλύτερες, γιατί και η δεύτερη ταινία στην ψηφοφορία Four Lions έχει ένα πολύ πρωτότυπο σενάριο και εγγυάται πολλές στιγμές γέλιου. Όσον αφορά τις άλλες ταινίες, το Get Him To The Greek προσέφερε τα αναμενόμενα. Το Date Night, παρά το γέλιο που βγάζει σε κάποιες στιγμές, αδικεί τους Steve Carrell και Tina Fey. Το Easy A ήταν ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της Emma Stone (είμαι απλά ερωτευμένος...), η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθεί κι άλλο και περιμένω να τη δω και σε δραματικούς ρόλους. Grown Ups και Hot Tub Time Machine ήταν συμπαθητικές ταινίες, χωρίς να έχω να κρατήσω κάτι ιδιαίτερο. Η ταινία The Other Guys είχε αρκετό γέλιο, με τον Will Ferrell σε έναν από τους καλούς του κωμικούς ρόλους. Όσον αφορά την ταινία Cyrus με τον εκπληκτικό John C. Reilly και τον πολλά υποσχόμενο Jonah Hill, πιστεύω ότι ήταν αρκετά καλή. Τέλος, η ταινία Youth In Revolt ήταν και αυτή συμπαθητική (για τον Michael Cera θα πούμε παρακάτω) και την ταινία Kick-Ass θα τη σχολιάσουμε πιο κάτω.

Καλύτερο Θρίλερ

1) Shutter Island  17 ψήφοι  47.22%
2) The American  6 ψήφοι 16.67%
3) Buried  4 ψήφοι  11.11%
4) The Town  4 ψήφοι  11.11%
5) Conviction  2 ψήφοι  5.56%
6) The Killer Inside Me  2 ψήφοι  5.56%
7) The Ghost Writer  1 ψήφος  2,78%
Σύνολο ψήφων: 36


Αναμενόμενος ο νικητής σε αυτή την κατηγορία, με το Shutter Island να αποτελεί χωρίς αμφιβολία πιστεύω το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς. Ο Martin Scorsese μας προσφέρει μια ακόμη εκπληκτική ταινία και ο Leonardo DiCaprio δείχνει ακόμη μια φορά πόσο πολύ έχει "εξελιχθεί" από τους ρόλους του σε ταινίες όπως Titanic και The Beach, δίνοντας μια ακόμη εξαιρετική ερμηνεία. Από τις υπόλοιπες ταινίες, θα ξεχωρίσω την ταινία Buried, όχι λόγω σεναρίου ή υπόθεσης, αλλά λόγω του πρώτου πιο σοβαρού ρόλου του Ryan Reynolds, για τον οποίο έχω πει ότι δείχνει καλά σημάδια και θέλω να τον δω και σε άλλους ρόλους. Τα αναμενόμενα από τον George Clooney στην ταινία The American, ενώ τέλος θέλω να αναφερθώ στην ταινία The Ghost Writer, την οποία κακώς δεν είχα μέσα στις επιλογές, καθώς αποτελεί μια αξιόλογη ταινία, με τον Ewan McGregor να δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία και τον Roman Polanski να αποδεικνύει ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται εύκολα.

Καλύτερη Ταινία Φαντασίας

1) Scott Pilgrim vs. the World  12 ψήφοι  38.71%
2) Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1  5 ψήφοι 16.13%
3) Prince of Persia: The Sands of Time  5 ψήφοι 16.13%
4) Alice in Wonderland  4 ψήφοι  12.9%
5) The Lovely Bones  2 ψήφοι  6.45%
6) Clash of the Titans  1 ψήφος  3.23%
7) Ondine  1 ψήφος  3.23%
8) The Sorcerer's Apprentice  1 ψήφος  3.23%
Σύνολο ψήφων: 31


Προσωπικά, θεωρώ τη ταινία Scott Pilgrim vs. the World δίκαιο νικητή της κατηγορίας αυτής. Δε λέω, η ταινία Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 ήταν αρκετά καλή. Η σειρά ταινιών έχει ξεκινήσει από ένα παραμύθι και έχει φτάσει σε ένα πιο σκοτεινό επίπεδο. Ακολουθεί τη διαβάθμιση των βιβλίων και θεωρώ λογική τη συνέχεια αυτή. Ωστόσο, η ταινία Scott Pilgrim vs. the World ήταν η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Βασισμένη στο κόμικ Scott Pilgrim, η ταινία είχε φρεσκάδα, γέλιο και ωραία μουσική και απόλαυσα πραγματικά και τις 2 ώρες που διήρκεσε. Ο Michael Cera δε διαφοροποιείται και πολύ από τους άλλους ρόλους που έχει παίξει και δεν περιμένω κάτι τέτοιο στο μέλλον (καλοδεχούμενη κάθε έκπληξη πάντως). Στο σύνολό της, πρόκειται για μια διαφορετική ταινία από τις άλλες, με ρυθμό, καλούς διαλόγους, καλές ερμηνείες και καλή σκηνοθεσία. Όσον αφορά τις άλλες ταινίες, ξεχωρίζω το Alice in Wonderland, γιατί είναι του Tim Burton και ήθελα να δω πώς θα μεταφέρει ένα γνωστό παραμύθι με το δικό του τρόπο. Τις άλλες ταινίες είτε δεν τις είδα, είτε δεν μου αφήσαν κάτι συγκεκριμένο να θυμάμαι.

Καλύτερη Ταινία Τρόμου

1) The Crazies  8 ψήφοι  36.36%
2) Daybreakers  3 ψήφοι  13.64%
3) The Last Exorcism  3 ψήφοι  13.64%
4) A Nightmare on Elm Street  2 ψήφοι  9.09%
5) Piranha 3D  2 ψήφοι  9.09%
6) The Wolfman  2 ψήφοι  9.09%
7) After.Life  1 ψήφος  4.55%
8) Let Me In  1 ψήφος  4.55%
Σύνολο ψήφων: 22


Για να πω την αλήθεια, την ταινία The Crazies δεν την έχω δει, όπως και τις περισσότερες στη λίστα. Είδα μόνο τις ταινίες Daybreakers, η οποία έχει ένα έξυπνο και πρωτότυπο σενάριο (μέχρι εκεί όμως) και After.Life, λόγω ηθοποιών. Από τις ταινίες Piranha 3D και The Wolfman είδα ορισμένες σκηνές, ενώ δεν μπήκα καν στον κόπο να δω τις ταινίες The Last Exorcism, A Nightmare on Elm Street και Let Me In. Την πρώτη γιατί απλώς δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον, τη δεύτερη γιατί γενικά δε βλέπω remake κλασικών ταινιών τρόμου και την τρίτη γιατί είναι απλά μια αμερικανιά της πολύ ανώτερης αντίστοιχης σουηδικής Låt den rätte komma in (Let The Right One In) (πρέπει να διαβάσω και το βιβλίο), όπως ήταν η ταινία Quarantine για μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχω δει, το ισπανικό Rec. 

Καλύτερη Ταινία Δράσης

 1) Kick-Ass  13 ψήφοι  40.63%
2) Machete  5 ψήφοι  15.63%
3) Red  5 ψήφοι  15.63%
4) The Expendables  4 ψήφοι  12.5%
5) Robin Hood  2 ψήφοι  6.25%
6) The A-Team  2 ψήφοι  6.25%
7) Iron-Man 2  1 ψήφος  3.13%
Σύνολο ψήφων: 32


Και σε αυτή την κατηγορία θεωρώ δίκαιο το νικητή. Τι κι αν μαζεύτηκαν τόνοι τεστοστερόνης στην ταινία The Expendables; Τι κι αν η ταινία Machete είχε εντυπωσιακές παρουσίες και αρκετή δράση; Τι κι αν η ταινία Red είχε αρκετά γνωστά ονόματα και αρκετό γέλιο (για να είμαι δίκαιος); Η ταινία Kick-Ass έκανε ακριβώς ό,τι λέει ο τίτλος της. Γρήγορη δράση και ωραίες ερμηνείες συνέθεσαν μια από τις καλύτερες (για μένα πάντα) ταινίες της χρονιάς. Μην μου πείτε ότι δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν αν μπορούσατε να είστε κάποιος υπερήρωας. Το ίδιο σκεφτόταν και ο πρωταγωνιστής και τελικά το έπραξε για όλους μας. Χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη δύναμη ή προσόν, έγινε αμέσως φαινόμενο. Μια απολαυστική ταινία σε όλη της τη διάρκεια, η οποία υπόσχεται δράση και γέλιο. Το Iron-Man 2 βγήκε για να βγει η συνέχεια (εντυπωσιακή η εμφάνιση της κούκλας Scarlett), καθώς η πρώτη ταινία ήταν καλύτερη πιστεύω. H ταινία Robin Hood δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, ενώ η ταινία Α-Team ήταν μια καλή προσπάθεια μεταφοράς στην μεγάλη οθόνη της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς στα μέσα της δεκαετίας του '80.

Καλύτερη Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας

1) Inception  22 ψήφοι  73.33%
2) TRON: Legacy  3 ψήφοι  10%
3) Resident Evil: Afterlife  2 ψήφοι  6.67%
4) Skyline  1 ψήφος  3,33%
5) Splice  1 ψήφος  3,33%
6) The Book of Eli  1 ψήφος  3,33%
Σύνολο ψήφων: 33


Σε ακόμη μια κατηγορία, ο νικητής ήταν αναμενόμενος και μάλιστα, με συντριπτική πλειοψηφία. Ο λόγος για την ταινία Inception και το δεύτερο δυνατό ρόλο του Leonardo DiCaprio μέσα στο 2010. Με ασταμάτητη δράση και ανατροπές σκηνικών (κυριολεκτικά!), η ταινία απλά ήταν η καλύτερη στο είδος για το 2010 και μια από τις καλύτερες της χρονιάς. Όσον αφορά την ταινία TRON: Legacy, αξίζει μόνο για τα 3D χαρακτηριστικά της. Η καινούρια ταινία Resident Evil (είμαι μεγάλος fan της ομώνυμης σειράς video game) με ικανοποίησε με τη δράση, αλλά για άλλη μια φορά δεν έχει κανένα στοιχείο υπόθεσης. Τουλάχιστον, αρκέστηκα στα αεροπλανικά κόλπα της πανέμορφης Milla και στο καλό soundtrack με τη συμμετοχή των A Perfect Circle (ακούστε το τραγούδι The Outsider). Οι άλλες τρεις ταινίες είχαν ενδιαφέροντα σενάρια και τις παρακολούθησα αρκετά ευχάριστα.

Καλύτερο Δράμα

1) Black Swan  10 ψήφοι  37.04%
2) The King's Speech  8 ψήφοι  29.63%
3) The Social Network  4 ψήφοι  14.81%
4) The Fighter  2 ψήφοι  7.41%
5) Winter's Bone  2 ψήφοι  7.41%
6) Somewhere  1 ψήφος  3.7%
Σύνολο ψήφων: 27


Κατ'αρχάς να πω ότι δε μου αρέσει ο τίτλος καλύτερο δράμα, αλλά δε σκέφτηκα κάποιον καλύτερο τρόπο να ξεχωρίσω αυτή την κατηγορία. Όσον αφορά την ταινία που πρώτευσε, είναι ένα ακόμη δείγμα του ταλέντου και της εξαιρετικής δουλειάς του Darren Aronofksy. Για να είμαι ειλικρινής, όταν πρωτοάκουσα για την ταινία, δεν άκουσα για τη σκηνοθεσία του Αronofsky, αλλά για τη συμμετοχή των Natalie Portman και Mila Kunis (πανέμορφη). Ωστόσο, η ταινία δεν χρειάστηκε την εξωτερική εμφάνιση των δύο αυτών ηθοποιών για να κερδίσει το ενδιαφέρον μου (αν και ήταν ένα μεγάλο συν!). Η πολύ καλή υπόθεση και οι δυνατές ερμηνείες χαρακτηρίζουν αυτή την εξαιρετική ταινία. Όσον αφορά την ταινία The King's Speech, ο Colin Firth έδειξε ακόμη μια φορά γιατί είναι ένας από τους καλύτερους Άγγλους ηθοποιούς της γενιάς του και  η Helena Bonham Carter ότι είναι μια από τις πιο πολυτάλαντες και υποτιμημένες ηθοποιούς. Σαν υπόθεση και παραγωγή είναι όντως μέτρια, αλλά οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πάρα πολύ καλές. Πάμε τώρα στην ταινία, που ήταν το "φαβορί" για τα Όσκαρ, πριν βγουν οι δύο προηγούμενες ταινίες. Αναφέρομαι στην ταινία The Social Network. Τα λόγια περιττά για τον David Fincher, o οποίος θα έπρεπε να πάρει το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία, με τον Jesse Eisenberg να δείχνει ότι μπορεί να παίξει τόσο σε κωμωδίες (Zombieland, Adventureland) όσο και σε πιο δραματικές ταινίες (The Squid and the Whale) και να υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Όσον αφορά την ταινία The Fighter, πιστεύω ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους ρόλους, αν όχι τον καλύτερο, του Mark Wahlberg και φυσικά, στηρίζουμε Christian Bale (όταν φυσικά δεν τσαντίζεται και αρχίζει να βρίζει τους πάντες κα τα πάντα γύρω του). Η ταινία Winter's Bone αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, με αρκετά καλό σενάριο και μια πολλά υποσχόμενη για το μέλλον πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence. Τέλος, η ταινία Somewhere ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και καλά σκηνοθετημένη και αξίζει να τη δείτε.

Καλύτερη Ταινία Animation

1) L'illusionniste  10 ψήφοι  31.25%
2) Toy Story 3  7 ψήφοι  21.88%
3) Despicable Me  5 ψήφοι  15.63%
4) How to Train Your Dragon  5 ψήφοι  15.63%
5) Megamind  5 ψήφοι  15.63%
Σύνολο ψήφων: 32 


Πάμε στην τελευταία κατηγορία ταινιών. Ο νικητής της κατηγορίας αυτής δεν είναι ακριβώς animation όπως οι άλλες ταινίες στη λίστα. Ωστόσο, αποτελεί μια εξαιρετική ιστορία. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τα ελάχιστα λόγια στην ταινία. Ο τίτλος όμως (L' illusionniste) αναφέρεται σε ψευδαισθήσεις και συνεπώς παιχνίδι με τις εικόνες, κάτι που επιτυγχάνεται άψογα. Δεύτερη στην κατηγορία είναι η ταινία που ξεκίνησε την ίδια την κατηγορία, η ταινία Toy Story με την τρίτη της συνέχεια. Ακολουθούμε τους Woody και Buzz Lightyear στις νέες τους περιπέτειες να προσφέρουν το ίδιο γέλιο και απόλαυση όπως η πρώτη ταινία της σειράς. Η ταινία Despicable Me ήταν πραγματικά απολαυστική, με τα μικρά ανθρωπάκια-βοηθούς του Gru να κλέβουν την παράσταση (ειδικά η φάση με το καραόκε είναι όλα τα λεφτά).  Η ταινία How To Train Your Dragon είναι μια πολύ ωραία ιστορία φιλίας μεταξύ ενός νεαρού Βίκινγκ και ενός νεαρού δράκου, ενώ η ταινία Megamind είναι ιστορία του ομώνυμου κακού και του αγώνα του ενάντια στον ήρωα Metro Man.

Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά

1) The Big Bang Theory  8 ψήφοι  29.63%
2) Family Guy  5 ψήφοι  18.52%
3) South Park  5 ψήφοι  18.52%
4) Dexter  4 ψήφοι  14.81%
5) Fringe  2 ψήφοι  7.41%
6) How I Met Your Mother  2 ψήφοι  7.41%
7) 24  1 ψήφος  3.7%
Σύνολο ψήφων: 27


Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία υπήρξα αρκετά υποκειμενικός, καθώς τη λίστα αποτελούσαν σειρές που έχω παρακολουθήσει. Γι αυτό το λόγο υπήρχε και η δυνατότητα να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές. Στα αποτελέσματα τώρα, δε θα μπορούσα να φανταστώ άλλη σειρά  εκτός του The Big Bang Theory στην πρώτη θέση. Από τα πρώτα επεισόδια, η σειρά έδειχνε ότι πρόκειται για μια διαφορετική κωμική σειρά. Ο 3ος κύκλος ήταν ο καλύτερος της, μέχρι που ξεκίνησε o 4ος. Δεν πιστεύω να υπάρχει άτομο, το οποίο μπορεί να μισήσει τον Sheldon Cooper (κέρδισε δικαιότατα και τη Χρυσή Σφαίρα ο Jim Parsons). Είναι ίνδαλμα και οι ατάκες του είναι η μια καλύτερη από την άλλη.Πέρα από το συγκεκριμένο χαρακτήρα, η σειρά είναι στο σύνολό της πάρα πολύ καλή και θα συνεχίσω να την παρακολουθώ φανατικά. Όσον αφορά δεύτερη και τρίτη θέση, είχαμε 2 σταθερές αξίες Family Guy και South Park. Όποιος έχει παρακολουθήσει Dexter, ξέρει περί τίνος πρόκειται. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει, θεωρώ ότι πρόκειται για μια αρκετά καλή σειρά με μυστήριο και ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε με το υποτιμημένο Fringe, το οποίο είναι μια πολύ καλή σειρά επιστημονικής φαντασίας και στο οποίο δυστυχώς έχω μείνει αρκετά επεισόδια πίσω, οπότε πρέπει να καλύψω σύντομα το χαμένο έδαφος. Συνεχίζουμε με το How I Met Your Mother, το οποίο δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει την επιτυχία των προηγούμενων κύκλων, αν και τώρα τελευταία κάτι γίνεται. Τέλος, έχουμε τις περιπέτειες του Jack Bauer στη σειρά 24, σειρά την οποία δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα, αλλά την έχω στα υπ'όψην μου.

Κάπου εδώ τελειώνει η ανασκόπηση του 2010 από το Film Addicted. Ελπίζουμε και περιμένουμε μια ακόμα καλύτερη χρονιά με πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.



5 σχόλια:

  1. Δεν ψήφισα σε όλες τις κατηγορίες γιατί έχω κάποιες ελλείψεις ακόμα... Στις σειρές όμως γίνεται να ψηφίσω 2 που δεν έχεις στη λίστα; Είναι δυνατόν να βάζεις How I Met Your Mother (δεν το βλέπω αλλά ξέρω πως το έχουν χαλάσει πάρα πολύ - απ'όλους τα χειρότερα ακούω) και V και να αφήνεις εκτός 24 και Breaking Bad;!;!; :ο :p :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ησυχία σου ψήφισε. Μέχρι τη 1η Μαρτίου θα είναι ανοικτές όλες οι ψηφοφορίες. Όσον αφορά τις σειρές, είμαι όντως υποκειμενικός. Γι αυτό υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσετε και σειρές που δεν είναι στη λίστα. Μπορείς να ψηφίσεις εώς 3 σειρές. Είτε όλες μαζί είτε 1 κάθε φορά. Επομένως γράψε μια φορά στο Other τη μια σειρά που θες και μετά πάτα Vote και άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία. Βλέπω τα ονόματα των άλλων σειρών που γράφονται, οπότε δε χάνεται καμία ψήφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή, και χρήσιμη ανάρτηση !

    Κι εγώ δε συμμετείχα στην ψηφοφορία, επειδή έχω δεί ελάχιστες απο τις φετινές ταινίες. Κι αυτό επειδή το επίπεδο έχει πέσει αισθητά, ειδικά στον αμερικάνικο κινηματογράφο. Πλέον, περιμένω τις προτάσεις των ενημερωμένων cine bloggers, όπως εσύ, για να επιλέξω 2-3 ταινίες της τρέχουσας χρονιάς.

    Ευχαριστώ λοιπόν που βγάζεις το φίδι απο την τρύπα, έτσι ώστε να γλιτώσω αρκετή απο την κινηματογραφική σαπίλα που κυκλοφορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχει πέσει το επίπεδο, αλλά δεν σταματάμε να ελπίζουμε. Ας ελπίσουμε το 2011 να είναι κινηματογραφικά καλό. Η αλήθεια είναι ότι δεν ενημέρωνα σε εβδομαδιαιά βάση για τις ταινίες που ξεχώρισα. Να όμως που προκύπτει μια καλή ιδέα για κάτι καινούριο. Θα την επεξεργαστώ λίγο για να δω πώς θα μπορέσει να γίνει και θα ενημερώσω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή