Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Hot Fuzz (2007)



Επιτέλους, μετά από δύο βδομάδες "αποχής", επιστρέφω με καινούργια ταινία. Τη συγκεκριμένη ταινία την είδα πριν από μια βδομάδα. Πρόκειται για τη βρετανική κωμωδία Hot Fuzz. Τα γυρίσματα έγιναν στις αρχές του 2006 σε σκηνοθεσία Edgar Wright, με πρωταγωνιστές τους Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent και Timothy Dalton. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου 2007 στην Αγγλία και την Ιρλανδία και στις 14 Μαρτίου στην Αμερική.

Υπόθεση : Η ιστορία ξεκινάει στο Λονδίνο. Εκεί ζει ο Nicholas Angel ( Pegg ), ένας εξαιρετικά αφοσιωμένος αστυνομικός, που εργάζεται στην Μητροπολιτική Αστυνομία. Οι επιδόσεις του είναι τόσο καλές, που όλοι του οι συνάδελφοι τον μισούν. Έτσι, ο Επιθεωρητής του τμήματος αποφασίζει να τον μεταθέσει σε ένα χωριό στην επαρχία το Sandford. Το Sandford φημίζεται για τη σχεδόν μηδενική του εγκληματικότητα και το γεγονός ότι έχει να γίνει φόνος εκεί πάνω από 20 χρόνια. O Nicholas απρόθυμα θα μετακομίσει στο Sandford, όπου θα γνωρίσει το νέο και άπειρο συνεργάτη του Danny Butterman ( Frost ), o οποίος από την πρώτη στιγμή θαυμάζει τα επιτεύγματα του Nicholas. O πατέρας του Danny,o Frank Butterman ( Broadbent ) είναι ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. Θα γνωρίσει στον Nicholas όλους τους τοπικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου και του επιχειρηματία Simon Skinner ( Dalton ). Σύντομα, ο Nicholas θα διαπιστώσει ότι η πιο σημαντική του ασχολία ως αστυνομικός είναι η ανακάλυψη ενός κύκνου, ο οποίος το έσκασε από το αφεντικό του. Έχοντας συνηθίσει στη συνεχή δράση, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν μια σειρά ανεξήγητων φόνων αρχίζουν να συμβαίνουν στο χωριό. Ο Nicholas είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για φόνους, ενώ όλοι στο χωριό πιστεύουν ότι πρόκειται για απλά "ατυχήματα". Έχοντας τη στήριξη του Danny, θα αρχίσουν να ψάχνουν στοιχεία για τους φόνους αυτούς, προκειμένου να βρουν τον ή τους ενόχους. Ο Nicholas αρχικά θα υποπτευθεί τον Simon Skinner, ωστόσο η αλήθεια πίσω από τους φόνους και τον πραγματικό δράστη δεν είναι τόσο απλή όσο δείχνουν τα στοιχεία.

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία της Blood and Ice Cream Trilogy, την οποία γράφουν οι Wright και Pegg, με πρωταγωνιστές τον τελευταίο και τον Frost. Η πρώτη ταινία είναι η ταινία Shaun of the Dead (2004) και η τρίτη, η οποία γυρίζεται τώρα, είναι η ταινία The World's End. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες βρετανικές κωμωδίες των τελευταίων 10 χρόνων, συγκεντρώνοντας κέρδη της τάξεως των 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Ας δούμε όμως τους συντελεστές της ταινίας.
Ο σκηνοθέτης Edgar Wright ξεκίνησε την καριέρα του, γυρίζοντας σειρές για την τηλεόραση. Το 1999, γυρίζοντας η σειρά Spaced, γνώρισε τους Pegg και Frost και έκτοτε, οι τρεις τους συνεργάζονται πολύ συχνά. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο σκηνοθέτη.
Όσον αφορά τους ηθοποιούς :
- Ο Simon Pegg είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Βρετανούς ηθοποιούς της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην τηλεόραση, ενώ το 1999 γύρισε και την πρώτη του ταινία. Έκτοτε, έχει υποδυθεί αρκετούς χαρακτήρες τόσο στην τηλεόραση όσο και σε ταινίες, όπως Shaun of the Dead (2004), Big Nothing (2006), The Good Night (2007), Run Fatboy Run (2007), How to Lose Friends & Alienate People (2008).
- O Nick Frost ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στην τηλεόραση το 1996. Σημαντική στιγμή ήταν η γνωριμία του με τον Simon Pegg, με τον οποίο γνωρίστηκαν στη σειρά Big Train. Συνεργάστηκαν στην σειρά Spaced και σε πάρα πολλές ταινίες από τότε. Έχει παίξει σε ταινίες όπως Shaun of the Dead (2004), Penelope (2006), The Boat that Rocked (2009).
- O Jim Broadbent είναι ένας καταξιωμένος Βρετανός ηθοποιός, με πολλούς ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Το 2001 κέρδισε Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Iris (2001). Έχει παίξει σε ταινίες όπως Topsy-Turvy (1999), Bridget Jones's Diary (2001), Moulin Rouge! (2001), Gangs of New York (2002), Longford (2006), The Damned United (2009).
- O Timothy Dalton είναι από τους πιο γνωστούς Βρετανούς ηθοποιούς. Έχει υποδυθεί πάρα πολλούς ρόλους σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο. Είναι ίσως πιο γνωστός ως ο τέταρτος κατά σειρά ηθοποιός, μετά τους George Lazenby, Sean Connery και Roger Moore, που υποδύθηκε τον γνωστό πράκτορα 007 James Bond στις ταινίες The Living Daylights (1987) και Licence To Kill (1989). Εκτός αυτών των δύο ταινιών, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως Flash Gordon (1980), The Rocketeer (1991), Cleopatra (1999), Possessed (2000).
Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία :
- Η ταινία γυρίστηκε σε διάρκεια 11 εβδομάδων.
- O Simon Pegg και ο Nick Frost είναι στην πραγματικότητα πάρα πολύ καλοί φίλοι. Μάλιστα, ο Frost είναι κουμπάρος του Pegg.
- Στην ταινία εμφανίζονται για λίγο η Cate Blanchett και ο Peter Jackson. ( Δείτε αν μπορείτε να τους εντοπίσετε )
- Για τις ανάγκες της ταινίας, ο Simon Pegg έκανε ειδική εκπαίδευση για το ρόλο του ως Nicholas Angel.
- Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αρκετοί περαστικοί, που είδαν τους Pegg και Frost ντυμένους ως αστυνομικούς, τους πέρασαν ως πραγματικούς αστυνομικούς και τους ζητούσαν οδηγίες.
- Οι Wright και Pegg είχαν γράψει τον ρόλο του Simon Skinner ειδικά για τον Timothy Dalton, οπότε ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ όταν ο τελευταίος δέχτηκε το ρόλο.

Αν ψάχνετε μια κωμωδία για να περάσετε το βράδυ σας, τότε η ταινία Hot Fuzz είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς οι κωμικές της στιγμές θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε, ενώ η δράση και το μυστήριο της θα σας καθηλώσουν από την αρχή μέχρι το τέλος.

Y.Γ. Για όσους έχετε δει την ταινία, δείτε αν μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις αυτού του quiz.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου