Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Blogoscars 2012: Καλύτερη Ταινία (20 - 11)


Τα Blogoscars διεξάγονται για δεύτερη χρονιά (διαβάστε εδώ και εδώ περισσότερες λεπτομέρειες) και οι Έλληνες bloggers ψηφίζουμε τις καλύτερες ταινίες στις βασικές κατηγορίες, με βάση όσα είδαμε τη χρονιά που πέρασε. Η ιδέα είναι εξαιρετική, είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχω και ελπίζω να συνεχίστει αυτή η πρωτοβουλία. Κάθε μέρα για τη βδομάδα 17-24 Φεβρουαρίου θα ανεβάζω τις επιλογές μου για κάθε κατηγορία και στις αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Πριν περάσουμε στις επιλογές μου για τις θέσεις 20 έως 11, έχουμε το τελευταίο teaser για την κατηγορία της Σκηνοθεσίας. (περισσότερα γι' αυτό εδώ).


Δείτε εδώ επίσης gossip και σχόλια για τη τέταρτη μέρα της ψηφοφορίας.

Καλύτερη Ταινία (20 - 11)


Μια από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς. Ο Brendan Gleeson αντιμετωπίζει με το δικό του τρόπο το έγκλημα και μας προσφέρει απίστευτο γέλιο.

19) The Help 
Η ταινία αυτή είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να παρουσιάσει και τα κατάφερε εξαιρετικά. Οι επιλογές των ηθοποιών δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες (ο κύριος λόγος που είδα την ταινία είναι η Emma Stone). 


Παρά το γεγονός ότι βγήκε αρκετά πρόσφατα, πιστεύω ότι η ταινία αξίζει μια θέση στις καλύτερες της χρονιάς. Όχι τόσο για την υπόθεση της, όσο για τις ερμηνείες της, με τον DiCaprio να δείχνει για μια ακόμη φορά ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο (αν συνεχίσει έτσι, πού θα πάει θα το πάρει το αγαλματίδιο).

Δεν είμαι φαν του von Trier, ωστόσο σε αυτή την ταινία του βγάζω το καπέλο. Η ιστορία του ταίριαζε γάντι και την διηγήθηκε υπέροχα. Όσον αφορά την Kirsten Dunst, ήταν και αυτή μια ευχάριστη έκπληξη και βοήθησε πάρα πολύ στο αποτέλεσμα (όπως και ότι έπαιζε και ο Kiefer Sutherland).


Τι θα γίνει αν ανακαλύψουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Αυτό πραγματεύεται η ταινία Another Earth και με ένα πολύ καλό καστ (κι ας μην είναι γνωστοί οι ηθοποιοί), κατάφερε να ξεχωρίσει στα μάτια μου γι' αυτή τη χρονιά.

15) Hugo
Η αξία, η εμπειρία και το ταλέντο του Scorsese είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Πάνω που λες τα έχω δει όλα, έρχεται το Hugo και μένεις έκπληκτος. Είναι ένα μοναδικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, το οποίο πραγματικά σε ταξιδεύει. 

Εκεί που λες ότι το μεγαλύτερο κωλόπαιδο στη μεγάλη οθόνη ήταν ο Damien, έρχεται ο Kevin να σε κάνει να το ξανασκεφτείς σοβαρά. Η μάνα του προσπαθεί και θέλει να τον αγαπήσει, αλλά πόσα να αντέξει; Πολύ δυνατές ερμηνείες από Swinton και Miller.

13) 50/50
Όπως έχει ειπώθει από πολλούς, κωμωδία δεν τη λες αυτή την ταινία. Απλώς ο Seth Rogen κάνει τα δικά του (χωρίς να ξεφεύγει από το σοβαρό του θέματος και όντας μια ευχάριστη έκπληξη και ψήφος για Β' Ανδρικό ρόλο) και ελαφραίνει την ατμόσφαιρα. Ο Gordon-Levitt συνεχίζει σε ανοδική πορεία και περιμένω παρόμοια και καλύτερα από αυτόν (και την Anna Kendrick).

Το πιο πετυχημένο σχόλιο γι' αυτή την ταινία το έκανε ένας φίλος μου: "Το καλύτερο prequel που έχω δει". Θα συμφωνήσω μαζί του. McAvoy και Fassbender (ο οποίος μου άρεσε εδώ περισσότερο από Shame και A Dangerous Method) συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Ειδική αναφορά στην Jennifer Lawrence, που ενσάρκωσε εξαιρετικά (καλύτερα από τη Rebecca Romijn) τη Mystique.

Πόσο όμορφη, καλογυρισμένη και αυθεντική μπορεί να είναι μια ταινία; Πραγματικά από τις αγαπημένες μου ταινίες γι' αυτή τη χρονιά. Ο Oliver σου θυμίζει κάποια στιγμή της εφηβείας σου και η Jordana έναν από τους πρώτους σου έρωτες. Το ντεμπούτο του  Richard Ayoade είναι εξαιρετικό και δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον.



1 σχόλιο: