Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

20 Favorite Christmas Movies


Κάτι η διπλωματική κάτι το ότι υπηρετούμε την μαμά πατρίδα, πέρασε σχεδόν ένα τρίμηνο χωρίς ανάρτηση. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και τα Χριστούγεννα είναι πλέον κοντά. Μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσουμε λίγο, να ξεχαστούμε όσο μπορούμε και να περάσουμε καλά. Ο κινηματογράφος έχει τιμήσει ούκω λίγες φορές την περίοδο αυτή και οι ταινίες πάντα αποτελούν ένα ωραίο τρόπο χαλάρωσης. Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ μερικές από τις πιο αγαπημένες μου Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Η σειρά τους είναι χρονολογική. 

- The Shop Around The Corner (1940) (IMDb - Wiki - trailer)
Η ταινία αυτή δεν είναι κατ'εξοχήν Χριστουγεννιάτικη, αλλά διαδραματίζεται στη χιονισμένη Βουδαπέστη την περίοδο των γιορτών. Μια πολύ ευχάριστη ταινία, ταιριαστή με το πνεύμα των ημερών.


- Holiday Inn (1942) (IMDb - Wiki - trailer)
Όπως λέει και ο τίτλος, η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί μόνο σε διακοπές. Το δίδυμο Bing Crosby και Fred Astaire με την συνοδεία της Marjorie Reynolds προσφέρουν μια διασκεδαστική εορταστική ταινία, με το τραγούδι White Christmas να ακούγεται σε αυτή για πρώτη φορά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία εδώ.

- It's a Wonderful Life (1946) (IMDb - Wiki - trailer)
Μια από τις όμορφες ιστορίες που έχω δει ή διαβάσει. Ο αλτρουισμός, η αγάπη και η καλοσύνη είναι από τα βασικότερα μηνύματα των Χριστουγέννων και η ταινία αυτή δείχνει πως η πίστη σε αυτά μπορεί να κάνει τη ζωή κάποιου καλύτερη γι' αυτόν και τους γύρω του ακόμα και στις πιο δύσκολές στιγμές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία εδώ.

- Miracle on 34th Street (1947) (IMDb - Wiki - trailer)
Ένας συμπαθητικός ηλικιωμένος ισχυρίζεται ότι είναι ο Άγιος Βασίλης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. Οι μόνοι που τον πιστεύουν είναι ένα κοριτσάκι και ένας νεαρός δικηγόρος. Μια όμορφη ιστορία, που δείχνει πόσο βιαστικοί είμαστε στο κατακρίνουμε και να τιμωρήσουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε ή δεν πιστεύουμε.


- Scrooge (1951) (IMDb - Wiki - trailer)
Η κλασική ιστορία του Charles Dickens στην καλύτερη κατά πολλούς (και κατ' εμέ) μεταφορά της στον κινηματογράφο. Ο Alistair Sim είναι εκπληκτικός και η ταινία αποδίδει όλα τα συναισθήματα και τους φόβους του Ebenezer Scrooge, πριν καταλάβει τι ήταν και αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο ζωής του.



- White Christmas (1954) (IMDb - Wiki - trailer
Μια ακόμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Bing Crosby. Η ιστορία διαδραματίζεται στο χιονισμένο Βερμόντ και πρόκειται για ένα πολύ καλό μιούζικαλ, το οποίο υπόσχεται ένα διασκεδαστικό δίωρο.






- How the Grinch Stole Christmas! (1966) (IMDb - Wiki - trailer)
Πρωτοείδα την συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων για λίγο, όταν ο Kevin (Home Alone) έβλεπε τηλεόραση στο ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη. Έψαξα και τη βρήκα και τη λάτρεψα. Έχω δει και την ταινία με τον Jim Carrey, αλλά πάντα θα έχω πρώτη την συγκεκριμένη. Όσοι δεν το έχετε δει, δείτε το οπωσδήποτε.


- A Christmas Story (1983) (IMDb - Wiki - trailer)
Ο μικρός Ralphie προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι το ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα είναι ένα αεροβόλο όπλο, αλλά όλοι του λένε πόσο επικίνδυνο είναι. Μια από τις πιο γλυκές ιστορίες που έχω δει.






- Scrooged (1988) (IMDb - Wiki - trailer)
Η κλασική ιστορία του Charles Dickens στην εποχή μας. Ο Bill Murray σε μια από τις καλύτερες ταινίες του υποδύεται ένα κυνικό τηλεοπτικό παραγωγό, τον οποίο επισκέπτονται τα φαντάσματα των Χριστουγέννων. 


- Christmas Vacation (1989) (IMDb - Wiki - trailer)
Μια από τις αγαπημένες μου κωμωδίες. Η οικογένεια Griswold ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, περιμένοντας όλους τους συγγενείς της. Ο Clark τα έχει σχεδιάσει όλα στο μυαλό του, ξεχνάει όμως τι συνέβη στις προηγούμενες διακοπές τους! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία εδώ.



- Home Alone (1990) (IMDb - Wiki - trailer)
Δε χρειάζεται να πω πολλά. Ο μικρός Kevin μένει μόνος στο σπίτι. Αποφασίζει να το απολαύσει, αλλά πρέπει να το προστατεύσει από δύο επίδοξους κλέφτες, Τα αποτελέσματα γνωστά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία εδώ.





- Home Alone 2: Lost in New York (1992) (IMDb - Wiki - trailer)
Ούτε εδώ χρειάζεται να πω πολλά. Ο Kevin ταξιδεύει κατά λάθος μόνος στη Νέα Υόρκη και οι ίδιοι κλέφτες έχουν την ατυχία να πέσουν πάνω του.





- The Muppet Christmas Carol (1992) (IMDb - Wiki - trailer)
Τα αξιαγάπητα Muppets μας διηγούνται την κλασική ιστορία του Charles Dickens. Στο ρόλο του Ebenezer Scrooge ο Michael Caine.






- The Nightmare Before Christmas (1993) (IMDb - Wiki - trailer)
Αν γνωρίζεις τον Tim Burton, ξέρεις ότι διηγείται τις ιστορίες του με ένα ξεχωριστό τρόπο και αναρωτιέσαι: μπορεί να πει μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία επιτυχώς; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η ιστορία φαινομενικά μπορεί να διαφέρει από τις άλλες (κάτι που την κάνει μοναδική), αλλά εξυμνεί με τον ίδιο τρόπο την ομορφιά των Χριστουγέννων.

- The Santa Clause (1994) (IMDb - Wiki - trailer)
Η περίοδος των γιορτών είναι μια περίοδος γεμάτη εκπλήξεις. Μια από τις εκπλήξεις αυτές θα βρει τον Scott, ο οποίος καταλάθος θα ρίξει τον Άγιο Βασίλη από την σκεπή του σπιτιού του και θα γίνει ο νέος Άγιος Βασίλης. Θα ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα;

- Elf (2003) (IMDb - Wiki - trailer)
Ο μικρός Buddy θα μπει στον σάκο του Άγιου Βασίλη και θα πάει στο Βόρειο πόλο, όπου θα τον μεγαλώσουν τα ξωτικά. Όταν μεγαλώσει και μάθει την αλήθεια για την καταγωγή του, θα γυρίσει στη Νέα Υόρκη, ψάχνοντας την οικογένειά του. Ο Will Ferrell σε μια ξεκαρδιστική Χριστουγεννιάτικη ταινία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία εδώ.
- Love Actually (2003) (IMDb - Wiki - trailer)
Η ταινία μιλάει ακριβώς για αυτό που λέει ο τίτλος, την αγάπη. Ξεχωριστές ιστορίες με κοινό παρονομαστή την αγάπη στην περίοδο που ταυτίζεται περισσότερο από κάθε άλλη με την έννοια της, τα Χριστούγεννα.



- The Polar Express (2004) (IMDb - Wiki - trailer)
Ένα αγόρι, το οποίο δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη και προσπαθεί να κατανοήσει το νόημα των Χριστούγεννων, ανεβαίνει σε ένα μαγικό τρένο την παραμονή των Χριστουγέννων. Ένα όμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.




- Joyeux Noël (2005) (IMDb - Wiki - trailer)
Μια ταινία διαφορετική από τις προηγούμενες, η οποία περιέχει ωστόσο όλα τα μηνύματα των Χριστουγέννων και δείχνει ότι πρόκειται για μια παγκόσμια γιορτή. Ένα πολύτιμο μάθημα ελπίδας και ανθρωπιάς με φόντο μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας.




- Joulutarina (2007) (IMDb - Wiki trailer)
Μπορεί η αρχή να μην είναι ωραία, αλλά ο μικρός Νίκολας ξεπερνά όλες τις δυσκολίες με την καλοσύνη του και γίνεται ο Άγιος Βασίλης. Όμορφες εικόνες και ιστορία σε μια από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες της δεκαετίας που πέρασε.





Κάπου εδώ τελειώνει αυτή η εορταστική ανάρτηση. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη για εσάς και τους δικούς σας και μακάρι το νεό έτος να είναι καλύτερο από αυτό που θα φύγει. Ραντεβού στις αρχές του 2013 με την εορταστική ανάρτηση του Film Addicted, το οποίο κλείνει 3 χρόνια!

Υ.Γ. Μερικά εορταστικά τραγούδια. Χρόνια πολλά και πάλι!








4 σχόλια:

  1. It's a Wonderful Life &
    The Nightmare Before Christmas οι δικες μου αγαπημενες! Καλες γιορτες φιλε, με υγεια πανω απ' ολα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές, ό,τι καλύτερο για σένα και τους δικούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο αφιέρωμα για άλλη μία φορά! Είναι όλες τόσο αγαπημένες και νομίζω δε λείπουν από κάθε Χριστούγεννα! χα! Και σε συνδυασμό με τις μουσικές επιλογές μας βάζουν αμέσως στο κλίμα! Καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία!

    Υ.Γ.: Καλά αποτελέσματα και καλός πολίτης!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ τόσο για το αφιέρωμα όσο και για τις ευχές! Καλές γιορτές και σε σένα, με υγεία, ευτυχία και ό,τι άλλο επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή