Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Stephen King in Movies Part 3


Έχουμε φτάσει στα τέλη Ιουλίου και στα μέσα του αφιερώματος στον Stephen King (1o μέρος2ο μέρος). Με τις ζέστες να σφίγγουν επικίνδυνα, δεν είναι λίγες οι βραδιές που προτιμάμε (είτε μόνοι μας είτε με την παρέα μας) τη συντροφιά του air-condition και μια καλή ταινία. Μέσω του συγκεκριμένου αφιερώματος, μπορείτε να επιλέξετε μια από τις ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία ή σύντομες ιστορίες του Αμερικανού συγγραφέα (εκ πείρας, οι ταινίες τρόμου έχουν πάντα την μεγαλύτερη πλάκα για την παρέα).

Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και αυτό το μέρος αποτελείται από 10 ταινίες ή μίνι τηλεοπτικές σειρές. Η επιλογή είναι όπως πάντα καθαρά προσωπική. Άφησα εκτός διάφορα sequel, τα οποία βασίζονται απλώς στους χαρακτήρες, καθώς ο σκοπός είναι να παραθέσω μεταφορές αυτών καθ'αυτών των ιστοριών. Η σειρά που παρατίθενται είναι χρονολογική. Σχόλια για παραλείψεις, προσθήκες και περαιτέρω συζήτηση είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν, ας περάσουμε στο 3ο μέρος.

- The Tommyknockers (1993) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Η υπόθεση είναι σχετικά απλή. Ένα ζευγάρι βρίσκει ένα πέτρινο μνημείο στο δάσος έξω από την μικρή πόλη που μένουν. Η εκσκαφή αυτή αρχίζει να επηρεάζει τους κατοίκους, οι οποίοι αρχίζουν να εφευρίσκουν κάθε λογής συσκευή. Όλη αυτή η εφευρετικότητα απορροφά μεγάλο μέρους του χρόνου τους και όχι μόνο.  Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και η μεταφορά της στην τηλεόραση εξίσου καλή.

- The Shawshank Redemption (1994) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Μια από τις ιστορίες του King που δε θυμίζουν σε τίποτα τον King. Ο Andy Dufresne καταδικάζεται για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Στη φυλακή, θα γνωρίσει τον Ellis Boyd 'Red' Redding και με τα χρόνια, θα αναπτύξουν μια δυνατή φιλία. Μια εξαιρετική ταινία με πολύ καλές ερμηνείες.

- The Stand (1994) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Μετά από το ξέσπασμα ενός θανατηφόρου ιού, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης πεθαίνει. Οι εναπομείναντες χωρίζονται σε δύο ομάδες, αντιπροσωπεύοντας το καλό και το κακό. Σύντομα θα γίνει αντιληπτό και από τις δύο ομάδες ότι η επιβίωση της μιας σημαίνει το θάνατο της άλλης. Τα θέματα που πραγματεύεται η ιστορία αυτή είναι συνηθισμένα, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. 

- Dolores Claiborne (1995) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Μια νεαρή γυναίκα γυρίζει στην πόλη που μεγάλωσε, όταν η μητέρα της κατηγορείται για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Καθώς η μικρή κοινωνία απαιτεί την απόδοση δικαιοσύνης, διάφορα μυστικά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλάζοντας τα δεδομένα στην υπόθεση. Πολύ καλή ερμηνεία από την Kathy Bates (όχι βέβαια στα επίπεδα της Annie Wilkes).

- The Langoliers (1995) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Από τα πρώτα βιβλία του Stephen King που διάβασα. 10 επιβάτες της Νυχτερινής Πτήσης 29 ξυπνάνε για να διαπιστώσουν ότι όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος έχουν εξαφανιστεί. Καταφέρνουν να προσγειώσουν το αεροπλάνο, για να διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά κι εκεί. Πολύ καλή ιστορία μυστηρίου.

- The Mangler (1995) (IMDb - Wiki - trailer)


Ένας ντετέκτιβ μελετά μια σειρά φόνων που σχετίζονται με ένα πλυντήριο βιομηχανικού τύπου. Ο ντετέκτιβ πιστεύει ότι το πλυντήριο είναι δαιμονισμένο κι ο ιδιοκτήτης του δε συνεργάζεται. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο. 

- The Night Flier (1997) (IMDb - Wiki - trailer)


Μια σειρά φόνων σε μικρά αεροδρόμια τραβάει το ενδιαφέρον ενός δημοσιογράφου, ο οποίος προσπαθεί να βρει το μανιακό δολοφόνο που κρύβεται πίσω από αυτούς. Σύντομα, θα αρχίσει να πιστεύει ότι δεν πρόκειται για απλό άνθρωπο. Αρκετά μέτρια ιστορία, αλλά αν τη δεις βράδυ με σβηστά φώτα, όλο και κάποιο ενδιαφέρον θα έχει.

- The Shining (1997) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Όπως ανέφερα και στο 1ο μέρος, η μεταφορά του Kubrick άρεσε στον King. Έτσι, το 1997 έγραψε αυτός το σενάριο για την μίνι τηλεοπτική σειρά. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή στο σύνολό της η σειρά. Έχει καλύτερη συνοχή από την μεταφορά του Kubrick, δεν έχει όμως τις ίδιες ερμηνείες.

- Apt Pupil (1998) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ιστορία. Ένας νεαρός μαθητής ανακαλύπτει ότι ο ηλικιωμένος γείτονάς του είναι πρώην Ναζί και καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου. Προκειμένου να μην τον καταδώσει, του ζητά να του διηγηθεί όσα έκανε στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης που υπηρέτησε. Μια πολύ έξυπνη ιστορία που δείχνει πώς το κακό μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο στην μνήμη ενός ανθρώπου και να επηρεάσει κάποιον άλλο έστω και μετά από πολλά χρόνια.

- Storm of the Century (1999) (IMDb - Wiki - trailer - quiz)


Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό ετοιμάζεται για μια έντονη χειμερινή καταιγίδα. Παράλληλα με αυτή, κάνει την εμφάνισή του ένας μυστηριώδης άνδρας, ο οποίος φαίνεται να ξέρει τα πάντα για όλους τους κατοίκους. Χάος αρχίζει να επικρατεί στον χωριό και τίποτα δε θα σταματήσει, αν δε δώσουν στον μυστηριώδη άνδρα αυτό που επιθυμεί. Ο King έγραψε την ιστορία κατευθείαν σε μορφή σεναρίου, το οποίο στη συνέχεια εκδόθηκε σε βιβλίο.

Κάπου εδώ τελειώνει το 3ο μέρος του αφιερώματος. Θα ακολουθήσει σύντομα το 4ο και τελευταίο.  Περιμένω τα σχόλια σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου